Optie 1 (+2): Een volledige dynamische analyse en afstelling. (ook de Juniormeting)
Dit is de meest uitgebreide fietsmeting voor de Racefiets, Mountainbike of Cyclocrosser en duurt ongeveer twee uur.
We beginnen met een uitgebreide intake en screening van jou als fietser. Deze gegevens nemen we mee in de afstelling van je fiets.
De volledige Bikefit meting is een dynamische fietspositie analyse wat betekend dat terwijl je fietst je houding en beweging geanalyseerd wordt. Zowel je oude fietspositie als je nieuwe.
Als basis wordt begonnen met het afstellen van schoenplaatjes. Het komt vaak voor dat fietsers deze meting pas uitvoeren op het moment dat er klachten ontstaan. Of blessures die maar niet over gaan. Nek, schouder, knie, voet, hand, rug. De meeste klachten zijn echt te voorkomen door een optimale afstelling.

Optie 3. Afstellen schoenplaatjes.
Positionering van de schoenplaatjes is de basis voor een goede houding op de fiets. Elke afwijkingen van het ideaal beeld kan blessures veroorzaken, een erg belangrijk aspect bij je houding op de fiets. Het eerste en snelste resultaat!

Optie 4. Een advies aanschaf nieuwe fiets, duur ongeveer 1 uur. (Statische meting)
Omdat fietsplezier en goed presteren begint bij de optimale houding voor jou op de fiets is dit een slimme investering. Vaak blijkt dat zeker een beginnende sportieve fietser na een seizoen fietsen erachter is gekomen dat het toch niet de juiste fiets voor hem of haar is.
In deze aanschaf meting wordt de optimale fiets geometrie bepaald, aangeraden wordt om na de aanschaf van de fiets een volledige Bikefit meting te doen.

Indien u na de advies meting een volledige  Bikefit meting doet, betaald u alleen de extra kosten.

Optie 5. Zadeldruk en zadeladviesmeting.
Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Door een verkeerd zadel – bijvoorbeeld te smal of te zacht – worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast. Dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Kies daarom een fietszadel dat bij u past. Ook de stand van het zadel is belangrijk, zodat u precies op de twee zitbotten zit.  Met een goed passend zadel fietst u gegarandeerd zonder zadelpijn. Hoe lang de rit ook duurt!

Maatwerk en de bij u thuis service
Het is ook mogelijk om op locatie fietsmetingen uit te voeren vraag naar de mogelijkheden.
Bikefit Bennekom heeft een uniek unieke service ontwikkeld, speciaal voor de sportieve fietsers. Doe een Bikefit fietsmeting bij u thuis en wij komen langs met al de benodigde meetapparatuur en afstel middelen. Erg handig als u weinig tijd hebt, een volle agenda, geen vervoer heeft of misschien meerdere fietsen wilt laten afstellen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan